Blev det bara detta?


Stor kärlek, en viss framgång, åtminstone i pengar räknat men även räknat i andra människors utveckling och framgång genom t ex STiL-profilen kan jag lägga i ena vågskålen.

Stor kärlek eller livslång, ovillkorlig kärlek väger tungt i plusskålen. En kort, intensiv period, som sedan har fortsatt på avstånd. Ett avstånd, som har varierat under åren och några gånger krympt till inget avstånd alls.

Som upplevelse vet jag att den är sällsynt även om den i huvudsak är ensidig. Har inte träffat någon som känner igen min beskrivning av ovillkorlig kärlek. Det är svårt att förstå hur känslan kan överleva åren utan ”belöning” eller näring. Men den gör det. Lågan hålls vid liv av en inre härd, som puffas på av gamla minnen, en självklar övertygelse kryddad med ett par nypor hopp.

Just nu känns avståndet längre även om vi gjorde en resa tillsammans för ett par år sedan. En resa som blev helt misslyckad – jag gjorde bort mig! Men under våren kunde jag ”höra” att en ny, längre resa skulle kunna bli verklighet. Det var bara pandemin som kom emellan.

Nu siktar jag slutet på det här livet. Inte så att jag har upptäckt en dödsorsak men en övermedicinering har ställt till med obehagliga biverkningar. Den har eventuellt också dolt en begynnande nervsjukdom. Även om den inte i sig är dödlig så känns utsikterna tråkiga; att det var så livet skulle sluta.

En neurolog remitterade mig till en märklig hjärnröntgen. Först en spruta med isotoper, jag var radioaktiv i 13 tim och borde inte träffa småbarn eller havande. Själva röntgen tog 30-40 min. Det var ett litet helvete att ligga blick stilla med huvudet, det kröp i kroppen – var det måhända isotoperna?

Beskedet fick jag den 4 aug 2020: Jag har Parkinson!

Jag tycker att jag har mycket ogjort. Det bästa de nya utsikterna kan bidra till är inspiration att välja bort, sortera och fokusera på det intressantaste; bild och text. Avsluta påbörjade projekt, skala av, fokusera eller ”döstäda” som det kallas numera. Kavla upp ärmarna och kanske fixa en avslutning med bravur! Plus intensivträna kroppen för att må bättre längre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *