Grisar på gymmet


För att motverka åldrandets fysiska effekter går jag på gym. Även i corona-tider trots att jag tillhör riskgruppen 70 + men jag håller det sociala avståndet OCH jag torkar av utrustningen både före och efter därför att jag har fått lära mig vad ansvar och solidaritet är. 

Gymmet jag går på är obemannat större delen av dygnet. Det innebär att viss utrustning inte återlämnas på rätt plats och heller inte torkas av. En och annan serviette ligger och skräpar i hörnen. I lördags, mitt på dagen iakttog jag två killar i tjugoårsåldern, som gick från maskin till maskin utan att torka av vare sig före eller efter. Jag påpekade att jag noterat deras beteende. De tittade förvånat på mig, mumlade något men såg i övrigt ut som om de inte förstod svenska. De pratade flytande västsvenska med varandra MEN de har uppenbarligen inte ett hum om ansvar och solidaritet. 

Direkt till åldersgruppen vill jag säga: – Vilka föräldrar du än har måste du ta ansvar för ditt eget liv och under pandemin även andras. Det är beklagligt att du inte har fått lära dig värdet av solidaritet med oss andra. Det är DITT FEL att vi svenskar inte är välkomna till grannländerna, att vi måste leva med restriktioner och att tusentals medborgare dött. DU dribblar med MITT LIV! 

Kjell
70+

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *